• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

Een oplaadbare portable LED schijnwerper is toch eigenlijk niet weg te denken uit uw gereedschapskoffer!

Elk bedrijf klein of groot heeft wel een eens een schijnwerper nodig, dit kan met een klein formaat
zaklamp van Electromach of met onze succesvolle oplaadbare portable lamp van de serie 6148.
Het moet voor u toch makkelijk worden om even iets bij te lichten bij een controleronde of die reparatieklus! Geen gedoe om elders een looplamp mee te nemen en aan te sluiten, maar direct een goede bundel licht op de plaats waar u het wilt hebben. Zo denkt Stahl/Electromach met u mee.

Wat er zo fijn is aan deze LED schijnwerper die bijna overal voor te gebruiken is?

Deze ATEX draagbare LED schijnwerper met de nieuwste LED-technologie heeft een ongelooflijk hoge helderheid. Er is niet alleen rekening gehouden om een zo goed mogelijke lichtopbrengst te creëren maar er is ook gedacht aan het ontwerp waardoor deze oplaadbare LED lamp een uitstekende ergonomie heeft en een erg goede grip. Ook mag u verwachten dat de kwaliteit van deze ATEX schijnwerper hoog in het vaandel staat. Door het gebruik van LED-technologie stelt het ons in staat om u een ATEX draagbare projector met een hoge levensduur van de batterij te bieden. Het is dus mogelijk dat u met deze zeer krachtige verlichting in een afgelegen gebied iets kan aanlichten zonder dat u het risico loopt van een explosie omdat u een externe energiebron mee neemt.
Deze mee te nemen schijnwerper heeft vele voordelen, hij is erg praktisch en robuust en toch licht in gewicht. Deze ATEX 6148 serie heeft een kantel- en zwenkkop van 190 graden. Zo kun je deze portable LED schijnwerper gewoon op de grond neerzetten en zijn lichtbundel zo instellen waar u het licht wil hebben. En dat continue tot wel 8 uur lang. Om deze oplaadbare schijnwerper weer op te laden is er een laadstation bijgeleverd die de batterij in minder dan 12 uur weer tot vol vermogen heeft opgeladen.

U kunt zelfs kiezen dat dit gevoed wordt door 12….30V DC of 110….240 VAC bij 50/60Hz. Al deze voordelen zijn onder ander voortgekomen uit door te luisteren naar personen die in de praktijk hiermee werken. Zo wordt deze lamp ook veelvuldig gebruikt voor bij of in de boot en auto. Ook hierbij is het dus makkelijk om de batterij weer volledig op te laden omdat een auto of boot maar 12 volt tot haar beschikking heeft.

Tevens hebben we voor deze schijnwerper weer enkele accessoires. Hier moet je denken aan verschillende kleuren voorzetlensjes in de kleuren: helder/oranje/rood en groen. Ook is er een losse oplaad unit te verkrijgen om op meerdere plaatsen bijvoorbeeld de batterij weer vol op te laden. Ook is er een losse accupack te verkrijgen om makkelijk en snel weer verder te kunnen als je geen 12 uur kunt wachten tot dat de hele accupack is opgeladen. Zo zijn er verschillende oplaadkabels te bestellen.
Er is ook een muurbeugel te bestellen zodat je je adaptor kunt bevestigen op een bepaalde hoogte.
Neem je vaak deze oplaadbare schijnwerper mee, dan is er ook een speciale riemhaak om de lamp aan te bevestigen en je je handen vrij hebt.
De oplaadbare schijnwerper met led verlichting heeft een 3 Watt sterke hoofd verlichtingsbron die continu op vol vermogen licht kan geven of continu kan knipperen. Tevens is deze schijnwerper voorzien van een tweede verlichtingsbron van 0.5 Watt die zal oplichten als je de schijnwerper in de spaarstand zet. Zo wordt het opgenomen vermogen gereduceerd en kan de oplaadbare batterij bespaard worden.

Door middel van enkele led indicatoren opgenomen in het handvat van de oplaadbare schijnwerper kan men precies zien gedurende 5 seconden na het aanzetten van de lamp wat de beschikbare capaciteit van de batterij is. De temperatuur waar deze fantastische oplaadbare schijnwerper aan blootgesteld mag worden is -20…+50 graad Celsius. En omdat deze schijnwerper een lamp is die voor vele toepassingen en industrieën wordt gebruikt zijn er ook verschillende certificaten van keuringsinstanties te verkrijgen.
Om een idee te krijgen van de afmetingen is de lengte van de schijnwerper bijna 279 mm en heeft een hoogte van 143 mm en de breedte is 92 mm. Uiteraard is deze oplaadbare led schijnwerper zowel binnen als buiten te gebruiken omdat de lamp een IP waarde heeft van IP66. Deze relatief nieuwe schijnwerper heeft dus LED verlichting en geen halogeen zoals sommige schijnwerpers. Ook is er de mogelijkheid om een laadstation te bestellen die geschikt is voor 12v ….30v dc. Zo kan de oplaadbare batterij ook in de auto bus vrachtwagen of boot worden opgeladen met een spanning vanaf 12v.
Omdat er een grote markt is buiten het Ex-gebied heeft Stahl speciaal voor de industriële markt waar geen explosiegevaar heerst een variant gemaakt die met het serienummer L148 door het leven gaat. De kwaliteit is uiteraard het zelfde maar de prijs is iets lager.

Hieronder een opsomming van de vele pluspunten van deze oplaadbare schijnwerper:

• Laatste LED technologie in verwerkt.
• Erg hoge lichtopbrengst van 24.000 Candela.
• Lampkop is 190 graden zwenkbaar.
• IP 66 beschermingsgraad.
• Lange levensduur van de batterij.
• Ergonomisch handgreep.
• Te gebruiken in zones 1/2/21/22
• Ook een industriële uitvoering (voor safe area) te verkrijgen.
• Robuuste en toch zeer laag in gewicht (1.6kg.)
• Lamp kan tot 8 uur lang continue op vol vermogen branden.
• Oplaadbaar in minder dan 12 uur.

Soms wordt er gesproken over een bewegingsmelder. Deze is in vele toepassingen te gebruiken bij onze Stahl verlichtingsarmaturen maar bij de schijnwerpers is het helaas niet mogelijk om een bewegingsmelder aan te sluiten. Uiteraard kan Electromach een compacte bewegingsmelder leveren. Deze luistert naar de naam Ex-Mo. Deze is op alle vaste verlichtingsarmaturen te monteren wat uitermate inspeelt op de besparing van energie. De Ex-Mo is te verkrijgen in een drietal voltages namelijk 24,110 en 230Volt als standaard. De bewegingsmelder zend als een “micro wave” zijn stralen naar het komend of afgaand voorwerp of persoon. Deze bewegingsmelder werkt dus niet op infrarood of ir maar met micro golven.
De bijhorende afstandmodule om 1 of meerdere bewegingsmelders in te stellen werkt wel op ir oftewel een infra-rood controller.

De kleinere maar zeker ook handige led schijnwerpers van Stahl/Electromach

Omdat we hier in dit hoofdstuk alleen spreken over de oplaadbare led schijnwerpers moeten we wellicht ook de kleinere led schijnwerpers even benoemen. Omdat deze schijnwerpers compacter zijn en voordeliger in aanschaf zijn ze eenvoudigweg handig en niet te missen in elke gereedschapkist of serviceauto.

48 uur continue licht uit 3 xLR14 batterijen, dat is de nieuwste generatie van de LED-technologie.
U zou toch ook een zaklamp willen hebben waar u letterlijk overal mee naar binnen mag lopen!
Deze ATEX LED schijnwerper is de beste vriend van de technici en arbeiders in de gebieden met een risico/blootstelling van explosiegevaar. De led schijnwerper heeft een LED bron van 3 Watt en heeft een zeer hoge lichtopbrengst dat positief bijdraagt aan het werkcomfort. Deze ATEX LED schijnwerper kan functioneren onder zeer zware omstandigheden, daarom is het voor u als klant geen probleem om deze schijnwerper (serie 6140) in alle zones 0,1,2,20,21,22 te mogen gebruiken.

Wat zijn nog meer de redenen dat u als klant zal kiezen voor een led schijnwerper die veel voordelen heeft?
Het zijn lichtgewicht zaklampen die volkomen veilig en een erg hoge lichtopbrengst hebben. Deze in Duitsland ontworpen LED schijnwerper heeft de nieuwste ATEX lichttechniek zodat het continu verlichten van 48 uur geen probleem is. En dat allemaal uit een 3-tal AA batterijen. De hoge lichtsterkte is zeer waardevol en geeft een hoog profiel in de donkerste gebieden. Omdat deze led zaklamp (serie 6140) ondermeer geschikt is voor zone 0 en 20 wordt het zeer vaak gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden in opslagtanks, maar dit ATEX zaklampje wordt ook gebruikt voor inspecties van installaties in gebieden met een verhoogd risico van explosiegevaar. De polycarbonaat behuizing zorgt voor een goede slagvastheid en is zo IP68 totIP65 waardig.

Ook staan zijn antistatische eigenschappen garant voor veiligheid. De belangrijkste innovatie die het succes van deze ATEX LED schijnwerper maakt is zijn interne mechanisme. Zo draai je het mechanisme (een ring in de behuizing) om de lamp te ontsteken. Zo is deze zaklamp gecertificeerd om te mogen werken in een temperatuurbereik van -20 tot +40 (+50 voor 6140 serie) graad Celsius. Let wel dat als u de batterijen wil vervangen dat u dit dan in een veilige zone (safe area) doet! Uiteraard zijn er zijn er ook bij de zaklampen die ook gewoon buiten worden gebruikt op het werkterrein een aantal accessoires te verkrijgen. Denk hierbij aan extra batterijen of een holster om de lamp in mee te nemen aan je riem. Maar zo is er ook een vervangingsglaasje te verkrijgen of een sluitring die men wil vervangen. Totaal zijn er drie verschillende LED zaklampen te verkrijgen bij Stahl/Electromach. Één daarvan is ook te verkrijgen met een rode gevaren lichtkegel als opsteek. Alle led schijnwerpers worden geleverd inclusief batterijen!

De afmeting van de serie 6140 led schijnwerper heeft een lengte van maar 222 mm en een doorsnede van zo’n 59mm. Oftewel een kleine handige zaklamp die zowel binnen als buiten te gebruiken is om even iets aan te lichten zodat je niet gelijk een bouwlamp nodig hebt. Uiteraard zijn bij Stahl/Electromach zeer geschikte floodlights te koop. Dit is onder andere de 6121 en 6521 serie, hiermee verlichten we tot maar liefst 1000 Watt afhankelijk van het gekozen lamptype.

Hieronder weer de unieke speerpunten van deze kleine, handige, sterke lichtbundels/schijnwerpers:

• Uniek mechanisme voor ontsteken.
• Ergonomische gevormde led schijnwerper.
• Extreem hoge lichtintensiteit.
• Waterproof IP65 of IP68.
• Tot 48 uur continue licht.
• Gebruiksgemak voor zone 0/1/2/20/21/22.

Deze LED handlamp is een geschenk voor elke onderhoudsmonteur zowel binnen als buiten de zones!

Heeft u nog vragen over deze fantastische LED schijnwerper? Electromach wil ze graag beantwoorden.
Bel met onze binnendienst of maak een afspraak om kennis te maken op locatie. Het is voor ons een kleine moeite om de voordelen van deze oplaadbare schijnwerper aan u uit te leggen. Ook de prijs zal u meevallen van deze kwaliteits LED handlamp. Vandaag besteld morgen in huis.