• Jan Tinbergenstraat 193
 • 7559 SP Hengelo
 • The Netherlands

Lineaire verlichting met hoge lichtopbrengst

Wat is er nu mooier dan uw oude 2x36Watt TL-verlichting 1 op 1 te kunnen vervangen voor een explosief veilig ATEX armatuur van Stahl/Electromach? Onze lineaire verlichting is onderhoudsvriendelijk, licht in gewicht, heeft een zeer hoge lichtopbrengst en ook nog eens een lange levensduur. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander wat er speelt in deze markt, en zijn onze producten van zeer hoge kwaliteit. Wacht daarom niet, en vraag een offerte aan van onze laatste LED producten bij Electromach in Hengelo.

Onze Lineaire verlichting producten

6001

Lineaire verlichting – 6001

Dit veel gekochte klassieke armatuur wordt veel gebruikt in Europa maar ook daarbuiten. Denk hierbij aan Rusland, waar voorheen het GOST-R certificaat voor nodig was. Nu eist men daar het EAC/TR-CU certificaat waar Stahl/Electromach ook de papieren voor heeft. Tevens is dit  6001 armatuur, wat standaard voorzien is van TL verlichting, ook simpel om te bouwen naar het veel besproken LED armatuur.

Lineaire verlichting 6002

Lineaire verlichting – 6002

Met deze kristalheldere LED verlichting licht u elk project goed aan. Door middel van gebruik van Cree LED’s, die Stahl/Electromach toepast, haalt u het beste in huis. Onderhoudsvrij kunt u deze armaturen in raffinaderijen, plants, offshore, scheepsvaart of andere zware industrieën vinden. Zoals wellicht bekend kunt u ook bij aanschaf van deze LED armaturen een belastingsvoordeel behalen.

Lineaire verlichting - 6012

Lineaire verlichting – 6012 / 6412

Door zijn beperkte inbouwdiepte van 80 mm is deze verlichting in vele systeemplafonds te vinden. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld de verfindustrie (lakstraten) maar ook clean rooms (voedingsindustrie en pharma industrie). Dit explosieveilige armatuur is verkrijgbaar in plaat staal of gepoedercoat plaat staal maar ook in RVS (1.4301). Het temperatuurbereik van dit armatuur is -20…+50 graden Celsius en kent een protectiewaarde die luistert naar IP65.

Lineaire verlichting - 6014

Lineaire verlichting – 6014 / 6414

Deze serie armaturen zijn bijna gelijk aan die van de serie 6012/6412. Het zijn armaturen die veel gebruikt worden in verschillende industrieën maar waar géén inbouwversie noodzakelijk is. Wel is er in deze serie meer keuze in het aantal lampen in één armatuur tot een max. van 4 stuks TL lampen. Deze armaturen werken op een spanning tussen de 220… 240 Volt AC, of 198…254V DC met een tolerantie van 10%.

6401 - Lineaire verlichting

Lineaire verlichting – 6401

Dit ATEX armatuur wordt veelal gebruikt voor algemene verlichting die zowel geschikt is voor plafond, wand of zelfs paal montage. Ook kan dit explosieveilige armatuur gebruikt worden voor noodverlichting mits voorzien van een centraal nood systeem. Dit Ex armatuur heeft ook het centraal vergrendelingslot wat in combinatie werkt met het spanningsloos stellen van het armatuur bij het openen.

Lineaire verlichting - 6402

Lineaire verlichting – 6402

Dit algemene explosieveilig armatuur is voorzien van LED verlichting en wordt in vele industrieën toegepast bij het aanlichten van plants offshore en onshore. Het aantrekkelijke is dat dit armatuur voorzien is van de laatste LED technologie en zo in aanmerking komt voor de EIA regeling wat garant staat voor een belastingvoordeel.

Lineaire verlichting - 6600

Lineaire verlichting – 6600

Wilt u een grote of kleine Ex ruimte, plant, magazijn, loods of andere industrieën voorzien van licht, dan hoeft u niet verder te zoeken. De serie ECOLUX 6600 van Stahl is hiervoor ontworpen! Met zijn TL armaturen van 1 of 2 lampen van 18/36 of 58 Watt zet hij alles in het zonnetje.

Lineaire verlichting – 6010/6610

Een armatuur met metalen behuizing en polycarbonaat lens. Deze serie is geschikt voor installatie in zone 1 (6010) en toepassingen in zone 2 (6610). De Ecolux serie is geoptimaliseerd voor gebruik op schepen en in de offshore. Daarnaast ook uitermate geschikt voor chemische fabrieken en installaties met extreme mechanische en ecologische omstandigheden

Meer weten over de mogelijkheden bij Electromach?

Electromach is al jaren gespecialiseerd in de meest technologische lineaire verlichting. Alle ontwikkelingen worden uitstekend bijgehouden, en ze voldoen ook aan alle Europese Lightning richtlijnen. Daarom bent u bij ons altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit en de meest veilige producten.

lineaire-verlichting

Waarom Electromach de beste keuze voor uw lineaire verlichting is.

De armaturen met LED verlichting uit de EXLUX 6002-serie zijn zeer geschikt voor algemene verlichting voor binnen en buitenruimtes. Dit explosieveilig armatuur is speciaal ontworpen om de “oude” 2x36Watt TL-verlichting 1 op 1 te vervangen. Door de meest recente ontwikkelingen op het vlak van de ingezette LED-technologie bereiken we een levensduur van zo’n 100.000 uur en een vermindering van het energieverbruik tot maar liefst  80%. De LED armatuur van de ATEX-6002-serie voldoet aan de behoeften van de gebruikers, met een meer compact ontwerp en een laag gewicht is deze lineaire lamp zeer onderhoudsarm. Uiteraard is dit ATEX- armatuur niet alleen in overeenstemming met de eisen van de Europese richtlijn inzake uitrusting voor explosieve atmosferen, maar ze ook volledig voldoen  aan de nieuwe behoeften van de gebruikers. Denk hierbij aan de nieuwe normen en de meer agressieve chemicaliën die ze kunnen weerstaan. Dit ATEX- armatuur is geschikt voor Zone 1/2/21 en 22 en kan in al uw systemen geïntegreerd worden waar een krachtig en kwalitatief verlichtingsarmatuur moet komen. Zo is het mogelijk om het ATEX LED-armatuur als wand-, plafond-, of paalconstructie te monteren.

Zo zijn er bij Electromach verschillende series te verkrijgen die passen bij verschillende toepassingen. Denk hierbij ook aan de ecolux 6001-serie welke de opvolger is van de 6000 serie. Dit nieuwe type is alweer wat compacter en stabieler en geeft 10% meer lichtopbrengst en is 25% lichter! Het is mogelijk om een versie te kiezen met of zonder diffuser volgens uw vereisten. En stelt u in staat om aanzienlijke besparingen te realiseren in energie en onderhoud. De rendabiliteit van de ATEX fluorescentielampen is duidelijk langer te gebruiken. Dat is ook de reden waarom de componenten van de meerdere series  zijn ontworpen om op termijn met minimaal onderhoud te stellen.

Omdat er voor elke markt een passende oplossing bestaat heeft Electromach ook inbouw ATEX verlichting die veelal gebruikt wordt in clear rooms. De inbouwhoogte is slechts 80mm en deze 6012/6412 serie kan een temperatuurbereik aan van -35 tot +60 graden Celsius. Denk hierbij aan de zwaar chemische industrie en farmaceutische industrie of foodindustrie waar erg veel lighting aanwezig is. Onze opbouw lineaire verlichting (serie 6014/6414) is verkrijgbaar met een poedercoating of plaatstaal. RVS 304 of 316. Al onze lineaire verlichting kennen een centrale vergrendeling waardoor plaatsing/onderhoud eenvoudig en snel uitgevoerd kan worden. Als wij spreken over onze 6600 serie, praten we over een klassiek ATEX armatuur die een aantal goedkeuringen kent om wereldwijd te gebruiken om snel en goed licht te geven als een 2-lamps 18 Watt/ 36Watt of zelfs 58 Watt. Een voorbeeld is de IECEx, UL (voor Brazilië), CSA (voor Canada), GOST-K, GOST-R en GOST-B (Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland), FM voor de VS, enz.

Een opsomming van de kernpunten van dit onderhoudsvriendelijk ATEX armatuur:

 • Laatste LED-technologie met hoge lichtopbrengst en een lange levensduur
 • 1 :1 vervanging van TL-lampen
 • Simpele centrale vergrendeling
 • Licht in gewicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Als hanglamp montage maar kan ook op paal gemonteerd worden
 • Clean rooms geschikt (6012/6412)
 • Wereldwijd inzetbaar door certificering
 • Geschikt voor zones 1/2/21/22

Meer weten over de mogelijkheden bij Electromach? 

Electromach is al jaren gespecialiseerd in de meest technologische lineaire verlichting. Alle ontwikkelingen worden uitstekend bijgehouden, en ze voldoen ook aan alle Europese Lighting richtlijnen. Daarom bent u bij ons altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit en de meest veilige producten op het gebied van lineair.

Omdat dit LED armatuur compleet voldoet aan de ATEX normen en gebruikt kan worden in alle Ex ruimtes staat er niets meer in de weg om dit te kunnen toepassen in uw explosieveilige ruimtes. Ook over de prijs is nagedacht zodat dit niet de reden hoeft te zijn om uw project dit technologische hoogstandje voorbij te laten gaan. Linear LED is de toekomst. Alles onder één dak bij Electromach in Hengelo. Heeft u nog meer vragen of opmerkingen over lineaire verlichting bij Electromach? Neem gerust contact op en vraag direct een offerte aan.