• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

Hulp nodig bij lichtplan maken? 

U bent op zoek naar (nieuwe) verlichting, maar weet niet goed wat nu de juiste verlichting is voor uw situatie. Wat u het beste kunt doen is een lichtplan maken, of een lichtplan laten maken. Electromach helpt u bij het maken van een lichtplan en het creëren van economische lichtoplossingen. Naast dat wij een breed scala hebben aan armaturen, welke voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden, kunt u bij ons ook terecht voor diepgaande expertise op het gebied van verlichtingskwesties en know-how over explosieveiligheid. Hierdoor zijn we in staat om uitgebreid lichtadvies te geven.

Installatie, vervanging en onderhoud van licht armaturen vormen een extra uitdaging in explosiegevaarlijke omgevingen omdat alleen gecertificeerde of speciaal ontworpen armaturen geïnstalleerd mogen worden. Retrofit oplossingen zijn meestal niet geschikt, omdat conventionele explosieveilige lineaire armaturen met “verhoogde veiligheid” (Ex e) of “niet vonkend” (Ex nA) soort bescherming kan niet worden bediend met LED retrofit armaturen. Bovendien moeten de energie-efficiente upgrades voldoend aan de, in de richtlijnen vastgestelde, criteria:

  • DIN EN 12665
  • DIN EN 12464-1 en 2
  • DIN EN 1838 (noodverlichting)

Electromach biedt planners en plant operators de mogelijkheid om met de professionele ezyLum software tool een kamer exact in kaart te brengen, inclusief relevante gebieden en objecten. Zo kunt u uw eigen verlichtingsplan maken. Binnenkort kunt u een flyer downloaden met een beschrijving over hoe een lichtberekening te maken.

Dit vergemakkelijkt een nauwkeurige bepaling van de plaatsing, de gewenste lichtverdeling en lichtstroom van de armaturen. Door het vergelijken van kenmerken zoals energieverbruik, levensduur en onderhoudsintervallen, kunnen gebruikers op basis van het lichtconcept de beste aankoop doen.

Om de vereiste belichting te garanderen, moet een gekwalificeerde lichtberekening niet alleen de verlichtingssterkte weergeven maar ook andere eigenschappen zoals de lichtstroom in lumen, het armatuur rendement, de stralingshoek en verblindingsfactor en uiteraard ook de kleurweergave.

Wat doet Electromach voor u?

U kunt natuurlijk ook een lichtplan laten maken door Electromach. Onze collega’s helpen u graag met het in beeld brengen van uw ruimtes om zo te bepalen welke verlichting het beste werkt in uw situatie.

Meer weten over het maken van een lichtberekening of wilt u lichtadvies? Neemt u dan contact met Electormach op.