• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

LED verlichting van Stahl/Electromach 

Vele industrieën kennen de TL buislampen. Deze buislampen zijn een veel gebruikte verlichting. Vandaag de dag gebruikt men steeds meer en meer LED verlichting. Deze nieuwe verlichtingstechnologie is niet meer weg te denken uit alle industrieën op elk vlak.

Als u nu verlichting heeft hangen bijvoorbeeld de tl buisverlichting is het zeer het overwegen waard om over te stappen naar de LED verlichting! Simpelweg omdat het u als bedrijf veel geld kan besparen, nu en in de toekomst! LED verlichting is een verlichtingsbron wat veel gebruikt wordt omdat het zeer effectief omgaat met energie én het milieu én met uw portemonnee. Dit laat u toch niet liggen!?

Waarom Electromach uw juiste keuze is

Explosieveilige LED verlichting gebruikt Stahl/Electromach al enige tijd in tal van haar productsegmenten. Wij hebben gekozen voor het fabricaat “Clee” als het gaat om de LED producten. Deze betrouwbare en zeer heldere LED’s staan bekent om haar duurzaamheid en kwaliteit. Deze combinatie is wat Stahl/Electromach ook in haar productgroepen wil laten terugkomen. Hieronder enkele voorbeelden van LED producten die wij veelvuldig wegzetten in de Ex markt.

Onze LED producten

Led verlichting 6002

LED verlichting – 6002

Dit onderhoudsvrij armatuur wordt omschreven als een LED armatuur die veel wordt ingezet in verschillende zware industrieën. Ook is dit armatuur zeer geschikt als vervanging van de oude TL verlichting. Het nieuwe type is snel door te lussen en licht in gewicht en voldoet aan de ATEX en IECEx normen. Uiteraard wordt dit armatuur veel gekozen om zijn lichtintensiteit als LED en omdat hij erg zuinig omgaat met energie. Dit is een belangrijke reden dat de overheid een belastingsvoordeel geeft op investeringen in LED verlichting.

6036

LED verlichting – 6036

Deze multifunctionele buis verlichting is in elke Ex branche te gebruiken omdat hij tegen een stootje kan en tegen trillingen bestand is. En dit onder omstandigheden van -40…+60 graden Celsius. Zelfs de protectiewaarde zit op een erg hoog niveau met IP66/IP67 en IP68. Als we spreken over een lange levensduur dan moet je denken aan meer dan 80.000 branduren! Ook deze explosieveilige LED buislamp is een zeer goede vervanger voor uw huidige TL verlichting. Door het verkrijgen van het EAC/TR-CU certificaat (oude GOST-R) is deze lamp helemaal klaar voor “de wereld”.

6039

LED verlichting – 6039

Kort en krachtig is dit een fantastische buisverlichting met LED die haar strepen al heeft verdient met het goed kunnen aanlichten van draaiende machines door het stroboscoop effect. Verder doet hij niet onder voor zijn grotere broer, de serie 6036.

6050

LED verlichting – 6050

Deze hangverlichting kom je tegen bij zware industrieën als olieraffinaderijen, scheepvaart en boorplatformen, maar ook onshore waar je kan denken aan verschillenden plants, opslagloodsen en magazijnen. Gecombineerd met zijn beschermklasse IP68 en de toepassing in de Zones 1/2/21 en 22 is het een hanglamp die je overal kunt tegenkomen. Ook heeft hij het certificaat EAC/TR-CU wat de vervanger is van het oude GOST-R.

6140

LED verlichting- 6140

De kleine zaklamp, serie 6140, geeft een zeer hoge lichtintensiteit. Ze zijn klein maar geven meer dan 48 uur continue licht. Wat deze lampen bijzonder maken is het unieke mechanisme voor het aan en uitschakelen. Daarnaast zijn de led schijnwerpers ergonomisch gevormd.  Naast dat deze lampen ATEX gecertificeerd zijn, hebben deze lampen ook het certificaat voor SRPS.

6141

LED verlichting – 6141

De kleine zaklamp, serie 6141, is zeer geschikt om te gebruiken bij inspecties en onderhoudswerkzaamheden in risicogebieden met explosiegevaar. Deze handlamp werkt op alkaline batterijen. Wat nog een pluspunt is van deze handlamp, is dat deze waterdicht is (IP68). De lamp gaat lang mee en heeft een hoge lichtintensiteit doormiddel van de led technologie. Deze lampen zijn naast ATEX en SRPS ook IECEx gecertificeerd. Het typenummer 6141/62-26 is ook geschikt voor IIC gasgroep.

6148

LED verlichting – 6148

Onze handige Ex handlamp is niet meer weg te denken uit ons assortiment. Makkelijk te gebruiken voor het aanlichten van uw reparatieklus of uw controle ronde op uw plant. Meer dank 8 uur helder LED licht en te gebruiken in vele Zones en zware industrieën.

6149

LED verlichting – 6149

De ATEX en IECEx inspectie lamp die ook wordt gebruikt voor het aanlichten van machines die dan vrij zijn van het stroboscoop effect. Daarnaast is de keuze van aansluitspanning handig. Ook is het Ex armatuur zeer schok en vibratie bestendig en heeft het het nieuwe EAC/TR-CU (oude GOST-R) certificaat.

6402

LED verlichting – 6402

Dit algemene explosieveilig armatuur is voorzien van LED verlichting en wordt in vele industrieën toegepast met het aanlichten van plants zowel offshore als onshore. Het aantrekkelijke is dat dit armatuur voorzien is van de laatste LED technologie en zo in aanmerking komt voor de EIA regeling wat garant staat voor een belastingvoordeel.

Edellux

Dit explosieveilige LED ketelinspectie armatuur is zeer interessant voor machinebouwers en eindgebruikers in de farmacie. Het licht van dit ketelinspectie armatuur is UV-vrij en heeft een ‘koele’ witte kleur. De armaturen kunnen worden gecombineerd met een ruitenwisser of een sproeier (voor het schoonhouden van het kijkglas).

Chemlux Powerled

Speciaal voor de explosieveilige wereld is de serie kijkglasverlichtingen uitgebreid met een POWERLED uitvoering. Dit zeer efficiënte verlichtingsarmatuur heeft een lichtstroom van maar liefst 980 Lumen. Zijn compacte design zorgt ervoor dat het gewicht slechts 1,75kg is.

Speerpunten van LED verlichting:

 diamond_icon Lange levensduur
De levensduur van LED verlichting is veruit de langste ten opzichte van alle andere lichtbronnen. Ook is een groot voordeel dat led verlichting nagenoeg onderhoudsarm is wat tijd én geld bespaard. De LED-technologie is bijzonder geschikt voor gebruik bij extreme temperaturen. Vooral in combinatie met onderhoudsvrije armaturen, worden de onderhoudskosten tot een minimum beperkt.
pig_icon Efficiëntie
LED’s bieden een uitstekende lichtopbrengst. Er wordt nog continue gewerkt aan het verbeteren van de “high- performance” van LED. Bovendien zijn LED’s kampioenen met betrekking tot energiebesparing. Ze vereisen minder stroom en hebben een langere levensduur. Zo worden de hogere aanschafkosten afgeschreven na slechts een paar jaar. Dit bespaart niet alleen geld, maar beschermt ook het milieu. Verminderde CO2-uitstoot draagt bij aan de bescherming van het klimaat.
settings_icon Dynamisch
LED-armaturen dragen bij aan veiligheid. Ze laten niemand plots in het donker staan. LED lampen verliezen geleidelijk hun lichtsterkte, waardoor je “op tijd” de lamp kunt vervangen. LED’s verdragen bovendien een hoge trilling weerstand. Daardoor zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in industriële omgevingen. Vooral in gebieden die moeilijk te bereiken zijn, kunnen compacte lichtoplossingen worden gerealiseerd met een dergelijk armatuur. Bovendien is er de mogelijkheid om de lichtsterkte aan te passen aan het omgevingslicht.

Meer weten?

Neem contact op met Electromach in Hengelo en wij kunnen samen met u kijken of berekenen wat voor uw toepassingsgebied een verantwoorde keuze is op gebied van LED verlichting. Ons telefoonnummer is 074-2472404 of stuur een email naar info@zone-atex.nl. Wij delen graag onze kennis en helpen u graag op weg wanneer u led lampen kopen wilt.