• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

Altijd en overal licht met een kleine LED schijnwerper 

48 uur continue licht uit 3 xLR14 batterijen, dat is de nieuwste generatie van de LED-technologie. U zou toch ook een zaklamp willen hebben waar u letterlijk overal mee naar binnen mag lopen! Deze ATEX LED schijnwerper is de beste vriend van de technici en arbeiders in de gebieden met een risico/blootstelling van explosiegevaar.

De LED schijnwerper heeft een LED bron van 3 Watt en heeft een zeer hoge lichtopbrengst dat positief bijdraagt aan het werkcomfort. Deze ATEX LED schijnwerper kan functioneren onder zeer zware omstandigheden, daarom is het voor u als klant geen probleem om deze schijnwerper (serie 6140) in alle zones 0,1,2,20,21,22 te mogen gebruiken.

Wat zijn nog meer de redenen dat u als klant zal kiezen voor een led schijnwerper die veel voordelen heeft?

Het zijn lichtgewicht zaklampen die volkomen veilig en een erg hoge lichtopbrengst hebben. Deze in Duitsland ontworpen LED schijnwerper heeft de nieuwste ATEX lichttechniek zodat het continu verlichten van 48 uur geen probleem is. En dat allemaal uit een 3-tal AA batterijen. De hoge lichtsterkte is zeer waardevol en geeft een hoog profiel in de donkerste gebieden. Omdat deze led zaklamp (serie 6140) ondermeer geschikt is voor zone 0 en 20 wordt het zeer vaak gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden in opslagtanks, maar dit ATEX zaklampje wordt ook gebruikt voor inspecties van installaties in gebieden met een verhoogd risico van explosiegevaar. De polycarbonaat behuizing zorgt voor een goede slagvastheid en is zo IP68 totIP65 waardig.

Ook staan zijn antistatische eigenschappen garant voor veiligheid. De belangrijkste innovatie die het succes van deze ATEX LED schijnwerper maakt is zijn interne mechanisme. Zo draai je het mechanisme (een ring in de behuizing) om de lamp te ontsteken. Zo is deze zaklamp gecertificeerd om te mogen werken in een temperatuurbereik van -20 tot +40 (+50 voor 6140 serie) graad Celsius. Let wel dat als u de batterijen wil vervangen dat u dit dan in een veilige zone (safe area) doet! Uiteraard zijn er zijn er ook bij de zaklampen die ook gewoon buiten worden gebruikt op het werkterrein een aantal accessoires te verkrijgen. Denk hierbij aan extra batterijen of een holster om de lamp in mee te nemen aan je riem. Maar zo is er ook een vervangingsglaasje te verkrijgen of een sluitring die men wil vervangen. Totaal zijn er drie verschillende LED zaklampen te verkrijgen bij Stahl/Electromach. Één daarvan is ook te verkrijgen met een rode gevaren lichtkegel als opsteek. Alle led schijnwerpers worden geleverd inclusief batterijen!

De afmeting van de serie 6140 led schijnwerper heeft een lengte van maar 222 mm en een doorsnede van zo’n 59mm. Oftewel een kleine handige zaklamp die zowel binnen als buiten te gebruiken is om even iets aan te lichten zodat je niet gelijk een bouwlamp nodig hebt. Uiteraard zijn bij Stahl/Electromach zeer geschikte floodlights te koop. Dit is onder andere de 6121 en 6521 serie, hiermee verlichten we tot maar liefst 1000 Watt afhankelijk van het gekozen lamptype.

Hieronder weer de unieke speerpunten van deze kleine, handige, sterke lichtbundels/schijnwerpers:

  • Uniek mechanisme voor ontsteken.
  • Ergonomische gevormde led schijnwerper.
  • Extreem hoge lichtintensiteit.
  • Waterproof IP65 of IP68.
  • Tot 48 uur continue licht.
  • Gebruiksgemak voor zone 0/1/2/20/21/22.

Omdat we hier in dit hoofdstuk alleen spreken over de led schijnwerpers moeten we wellicht ook de iets grotere LED schijnwerper even aanhalen. Deze 6148 serie is de grote broer van de kleine led handlampjes en is niet meer weg te denken uit ons assortiment. Als we over schijnwerpers spreken waarbij je zelfstandig en op lastige plekken licht nodig hebt moet je deze lamp een keer gezien hebben!

Deze ATEX draagbare LED schijnwerper met de nieuwste LED-technologie heeft een ongelooflijk hoge helderheid. Er is niet alleen rekening gehouden om een zo goed mogelijke lichtopbrengst te creëren maar er is ook gedacht aan het ontwerp waardoor deze oplaadbare LED lamp een uitstekende ergonomie heeft en een erg goede grip. Ook mag u verwachten dat de kwaliteit van deze ATEX schijnwerper hoog in het vaandel staat. Door het gebruik van LED-technologie stelt het ons in staat om u een ATEX draagbare projector met een hoge levensduur van de batterij te bieden. Het is dus mogelijk dat u met deze zeer krachtige verlichting in een afgelegen gebied iets kan aanlichten zonder dat u het risico loopt van een explosie omdat u een externe energiebron mee neemt.

Deze mee te nemen schijnwerper  heeft vele voordelen, hij is erg praktisch en robuust en toch licht in gewicht. Deze ATEX 6148 serie heeft een kantel-en zwenkkop van 190 graden. Zo kun je deze portable LED schijnwerper gewoon op de grond neerzetten en zijn lichtbundel zo instellen waar u het licht wil hebben. En dat continue tot wel 8 uur lang. Om deze oplaadbare schijnwerper weer op te laden is er een laadstation bijgeleverd die de batterij in minder dan 12 uur weer tot vol vermogen heeft opgeladen. U kunt zelfs kiezen dat dit gevoed wordt door 12….30V DC of 110….240 VAC bij 50/60Hz. Al deze voordelen zijn onder ander voortgekomen uit door te luisteren naar personen die in de praktijk hiermee werken. Zo wordt deze lamp ook veelvuldig gebruikt voor bij of in de boot en auto. Ook hierbij is het dus makkelijk om de batterij weer volledig op te laden omdat een auto of boot maar 12 volt tot haar beschikking heeft.

Tevens hebben we voor deze schijnwerper weer enkele accessoires. Hier moet je denken aan verschillende kleuren voorzetlensjes in de kleuren: helder/oranje/rood en groen. Ook is er een losse oplaad unit te verkrijgen om op meerdere plaatsen bijvoorbeeld de batterij weer vol op te laden. Ook is er een losse accupack te verkrijgen om makkelijk en snel weer verder te kunnen als je geen 12 uur kunt wachten tot dat de hele accupack is opgeladen. Zo zijn er verschillende oplaadkabels te bestellen.

Er is ook een muurbeugel te bestellen zodat je je adaptor kunt bevestigen op een bepaalde hoogte.Neem je vaak deze oplaadbare schijnwerper mee, dan is er ook een speciale riemhaak om de lamp aan te bevestigen en je je handen vrij hebt.

Technische ondersteuning nodig bij het maken van uw keuze?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze bij één van deze LED schijnwerpers. Verder zoeken is niet nodig omdat deze lampen van Stahl/Electromach alles hebben wat een schijnwerper nodig heeft! Zoekt u meer licht? Wij laten u graag onze portable LED serie 6148 aan u tonen op locatie.