• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

LED lampen kopen, waar kunt u het beste terecht en waar moet u op letten?

U wilt graag LED lampen kopen maar u weet niet goed waar u op moet letten en waar u deze het beste kunt aanschaffen. U kunt natuurlijk online allerlei informatie vinden over diverse lampen en verlichting. Een nadeel van online informatie opvragen is dat u overspoelt wordt met informatie over LED verlichting en LED lampen.
Daarom heeft Electromach voor u de belangrijkste informatie over LED lampen kopen op een rijtje gezet.
Wanneer u LED lampen kopen wilt moet u letten op de lichtopbrengst van de LED lamp, de kleurtemperatuur van de LED lamp en de levensduur van de LED lamp.

Zoals hierboven aangegeven moet u wanneer u LED lampen kopen wilt letten op de lichtopbrengst.
De lichtopbrengst wordt gemeten in lumen. Hoe hoger de waarde van lumen, des te hoger de lichtopbrengst. Lumen is een woord welke niet echt bekend is bij veel mensen. Wattage is een meer gebruikte term. Echter is lumen een nauwkeuriger waarde dan het wattage. Bij LED verlichting is de officiële meetwaarde lumen. Dat is ook de reden waarom u dit op verpakkingen van LED lampen ziet staan.

Een voorbeeld tussen verschillende soorten lampen met hun lichtopbrengst:

Lumen: 200 Led lamp: 2 Watt Spaarlamp: 5 Watt Gloeilamp: 25 Watt
Lumen: 400 Led lamp: 6 Watt Spaarlamp: 8 Watt Gloeilamp: 40 Watt
Lumen: 900 Led lamp: 10 Watt Spaarlamp: 60 Watt Gloeilamp: 75 Watt

Ziet u het verschil tussen de lampen? Hieruit blijkt wel dat u toch het beste LED lampen kopen kunt.

Naast de lichtopbrengst is ook de kleurtemperatuur van belang bij het kopen van LED verlichting. Dit wordt aangegeven in graden Kelvin. Hoe hoger de waarde (Kelvin) des te koeler het licht. Wilt u warm licht in huis? Dan zijn LED lampen met een lage kleurtemperatuur zeer geschikt.
Een voorbeeld van verschillende kleurtemperaturen:
Kelvin: 2700-3200 Kleurtemperatuur: Warm wit
Kelvin: 5000 Kleurtemperatuur: Neutraal wit
Kelvin 8000 Kleurtemperatuur: Koelwit

Ziet u het verschil? Wilt u dus een neutraal witte werkomgeving, dan zult u voor LED verlichting met 5000 Kelvin kunnen kiezen.

Niet alleen de lichtopbrengst en de kleurtemperatuur zijn van belang wanneer u LED verlichting wilt kopen maar ook niet te vergeten de levensduur van deze lampen speelt een grote rol. Een LED lamp kan vele uren langer mee dan een spaarlamp of een gloeilamp.

Led lampen kopen geeft nog meer voordeel. Buiten het feit dat LED verlichting qua energie veel voordeliger is krijg je ook nog eens meer lichtopbrengst.
Dan hebben we nog het feit dat er subsidie aangevraagd kan worden op uw verlichting door middel van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Zo kan een bedrijf fiscaal voordelig LED verlichting aanschaffen en hiermee investeren in energiezuinige technologie. 41.5% van de investeringskosten kunnen bedrijven aftrekken van de fiscale winst. Hiermee geeft de overheid “Led lampen kopen” om duurzaam ondernemen te stimuleren.
Mooier kan het bijna niet door een lagere energierekening te krijgen en gemiddeld 10% belastingsvoordeel op te strijken door middel van alleen LED lampen kopen.

Nu alle punten, waar op te letten bij het kopen van een LED lamp, besproken zijn gaan we verder met het punt waar u nu het beste uw LED verlichting kunt aanschaffen. Eerder is al vermeld dat u uw lampen online kunt kopen, maar bij Electromach hebben wij ook een zeer breed scala aan LED verlichting. Voordeel bij Electromach is dat u naast een kwalitatief goed product ook een goede service kunt verwachten.

Hieronder een greep uit onze collectie onze LED verlichting:

Serie 6002: Een zeer energiezuinige LED lamp die schokken en trillingen kan weerstaan. Daarnaast is de levensduur van deze LED buislampen zeer indrukwekkend tot bijna 100.000 uur. Doordat deze lampen licht in gewicht zijn, kun je ze eenvoudig monteren. Tevens kunt u kiezen om wel of geen gebruik te maken van een “diffusor”. De beschikbare vermogens zijn 28 Watt en 52 Watt bij een lengte van 700 mm en 1310 mm. Geschikt voor een zonering van de volgende zones: 1/2/21 en 22.

Serie 6402: Deze lampen zijn evenals hierboven geschreven zeer geschikt voor montage aan een wand, plafond of een paal. Daarnaast zijn ze speciaal ontworpen om de fluorescentielampen (lees oude TL verlichting) van 2x36Watt te vervangen. Ook deze serie kent een handige centrale sluiting van de kap wat makkelijk werkt bij het monteren en mogelijk schoonmaken van de kap bij invloeden van buitenaf. De beschikbare vermogens zijn ook in deze serie 28 Watt of 52 Watt. Dit armatuur is geschikt voor de volgende zones: 2 en 22 en zo iets voordeliger dan de serie 6002.

Serie 6036: Met zijn robuuste ontwerp en zijn lange levensduur zijn deze lampen uitermate geschikt voor vele zware industriële omgevingen. De 6036 heeft een lage inschakelstroom waardoor niet altijd de zekeringsautomaten van een lichtinstallatie vervangen of uitgebreid hoeven te worden bij vervanging van conventioneel naar LED lampen. Door middel van de bevestigingsbeugels kan deze in elk gewenste stand gemonteerd worden wat erg handig is bij het willen aanlichten van plekken waar weinig ruimte is. Bij deze LED lamp zijn drie vermogens beschikbaar namelijk 28 Watt, 38 Watt en 49 Watt, en dit met een lengte van 762 mm, 1059 mm en 1382 mm.

Serie 6148: Wilt u een lichtgewicht handlamp kopen? Dan is de 6148 echt iets voor u. Met een extreem heldere lichtstraal en een lange accuduur maakt dit de handlamp onder de handlampen. Door de ergonomische vorm en lichtgewicht uitvoering kan de lamp met één hand bediend worden en heeft een accu die maar liefst 8 uur continue zijn werk doet. Deze lamp is eigenlijk onmisbaar voor het aanlichten van moeilijk bereikbare plaatsen of voor een controleronde of een reparatieklus waar weinig of geen licht voor handen is.

Serie 6050: Deze lampen kenmerken zich door een extreme hoge energie-efficiëntie door het gebruik van 28 sterke LED lampen. De lichtsterkte komt overeen met een armatuur voorzien van een hoge druk lamp tot 100W. Bijkomend voordeel is dat de glazen deksel schoon blijft de gehele levensduur door het gebruik van led lampen. De zone waar deze LED lamp gebruikt mag worden is zone 1/2/21 en 22.

Wilt u meer informatie over onze LED lampen kopen? Neemt u dan contact op met onze binnendienst via info@electromach.nl of via telefoonnummer 074-2472404. Wij informeren u graag waarom LED lampen kopen voordeliger is en wij kunnen voor u ook desgewenst een lichtberekening maken. Heeft u uw type al gevonden en wilt u hier graag een demo van ontvangen? Ook dat is mogelijk. Laat Stahl/Electromach een scherpe offerte uitbrengen zodat u voor uzelf een overzicht krijgt! Wij bespreken graag de mogelijkheden met u door.