• Jan Tinbergenstraat 193
 • 7559 SP Hengelo
 • The Netherlands

Kiest u ook voor LED hanglampen van Stahl/Electromach?

U kunt kiezen tussen verschillende soorten ATEX LED hanglampen. Denk hierbij aan de halogeen lamp, de fluorescerende lamp en als laatste de LED-lamp. Voor de beste ATEX hanglampen, die bij uw behoeften en verwachtingen passen, zijn uiteraard verschillende accessoires beschikbaar. Hierbij moet u denken aan een beschermkorf ter bescherming van de verlichtingsbron, een reflector voor het meer richten van de lichtbundel, verschillende montage beugels voor het ophangen van het armatuur zelf, en als laatste speciale ringbouten voor het ophangen van de LED hanglampen.

Indien u kiest voor een LED hanglamp, is het belangrijk op te merken dat de LED-lamp al is gemonteerd. Bij het kiezen van één van de andere verlichtingsbronnen  als QT/LME TC-TSE of HIE of HSE, zullen deze lampen apart (los) mee worden geleverd. Een hang lamp van Stahl/Electromach kent kwaliteit wat bij ons hoog in het vaandel staat.

Welke voordelen zijn er nog meer bij het aanschaffen van ATEX LED hanglampen?

Een groot gedeelte van onze hanglampen is gecertificeerd voor het gebruik in de zones 1,2,21 en 22 (serie 6050). De serie 6470 is geschikt voor zones 2,21 en 22. Hieronder noemen we nog even de unieke punten van deze serie:

 • Bestemt tegen zoutwater gezien de aluminium behuizing, optioneel in kleur te verkrijgen.
 • Met aparte aansluitdoos voor gemakkelijke installatie.
 • Onderdompelbaar tot 10 meter diepte voor 30 minuten.
 • Montage mogelijkheid met ringbouten of kantelbare montagebeugels.
 • Onderhoudsvrije ATEX (LED) hanglamp.
 • Bij de 6470 hanglamp serie zijn 3 verschillende maten verkrijgbaar (tot 600 Watt).
 • Beschikbare verlichtingsbronnen: High-pressure sodium lamps (HSE), metal halide lamps (HIE), blended lamps (LME), incandescent lamps (QT)

Omdat de 6050 serie een behuizing heeft van aluminium, is deze geschikt tegen zeewater. Als optie kan ook gekozen worden om er een coating overheen te laten spuiten. Deze ATEX lantaarn is voorzien van de nieuwste innovaties. Door de doorontwikkeling en het testen komen we op een indrukwekkende levensduur uit van maar liefst zo’n 100.000 uur voor LED hanglampen! Naast de bekende voordelen van de energiebesparing en de hoge lichtopbrengst kunnen we melden dat de LED-versie een temperatuurbereik aan kan van maar liefst -40 graden tot +55 graden Celsius. Dit geeft weer de mogelijkheid om rond de poolgebieden (denk hierbij aan Canada en Rusland) en op schepen en platformen te opereren met deze LED hanglampen. Zo zijn deze LED hanglampen ook zeer robuust en vibratievast. Dankzij verschillende reflectoren zijn er ook verschillende lichtbundels te verkrijgen tussen de 15 en 60 graden. Door toepassing van de LED technologie is het mogelijk om een temperatuur classificatie van te behalen met een omgevingstemperatuur van +40 graden Celsius.

Door de toepassing van de LED lampen is het armatuur meer compact en vooral ook duurzaam. De 6050 LED hanglampen kenmerken zich door een extreem hoge energie efficiëntie door het gebruik van 28 sterke LED lampen. De lichtsterkte van deze lamp komt overeen met een armatuur voorzien van een hoge druk lamp tot 100W. Door het gebruik van deze LED lampen blijft de glazen deksel mooi schoon gedurende de gehele levensduur. Ook zijn deze armaturen beter bestand tegen chemische invloeden.

Door de directe ontsteking en de mogelijkheid om de lampen te laten branden op gelijkstroom, is het mogelijk de lampen op een centrale voeding aan te sluiten. Op deze manier worden de taken van standaard- en noodverlichting met elkaar gecombineerd. Dit is iets wat nieuw is voor dit type armatuur. Eerder was dit alleen mogelijk met de TL armaturen.

Wilt u ook geld verdienen door de Stahl/Electromach LED technologie in huis te halen?

Een ander zeer aangenaam voordeel van deze LED hanglampen is dat deze in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek (EIA)! De 6050 serie LED hanglamp bestaat uit downlighters met een specifieke lichtstroom van ten minste 55lm/W waardoor deze in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek. Met de Energie Investeringaftrek kunt u maar liefst 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Uiteraard levert LED verlichting ook een lagere energierekening op maar ook levert het gemiddeld 10% belastingvoordeel op!  Wilt u meer informatie over deze mooie regeling? Kijk dan op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia.

Heeft u al een LED upgrade gedaan? Wees dan op tijd met het aanvragen van EIA, binnen 3 maanden na het geven van de opdracht. De ATEX 6050 lantaarn is geoptimaliseerd voor het gebruik in zware industriële omgevingen en aardolie. Als we spreken over de LED technologie is het voor deze verlichtingsbronnen geen probleem als ze worden blootgesteld aan sterke trillingen of schokken. Als u kiest voor een hanglamp van Stahl, waar geen LED-technologie achterzit, moeten we ons wel houden aan de EU-richtlijn over energiebesparende gloeilampen die slagvast moeten zijn volgens DIN 49 810-5. Daarom raden wij u aan het materiaal (de lamp zelf) van OSRAM of RADIUM te gebruiken. Er  zijn twee soorten maten als we spreken over lamphouders namelijk de E27 en de E40 fitting.

Zoals eerder geschreven bij dit hoofdstuk zijn er diverse verlichtingsbronnen. Ook hierin zijn verschillende opties mogelijk als we spreken over het opgenomen vermogen wat varieert tussen de 23 Watt en 600 Watt. Hieronder nog even de benamingen van de verschillende lamp soorten:

 • QT → Halogeen lamp
 • LME → Menglicht lamp
 • TC-TSE → Compact lamp
 • HIE → Metaal halide lamp
 • HSE → Hogedruk sodium lamp
 • LED → Light Emiter Diode lamp

Welke hanglamp u ook kiest, elk type heeft een heel goede prijs-kwaliteitverhouding!

De serie 6470 hanglampen hebben als voordeel dat er aparte covers zijn te verkrijgen om deze hanglampen te monteren voor plafonbevestiging of wandbevestiging of zelfs voor paalbevestiging. Als laatste extra optie ten opzichte van de 6050 serie heeft de 6470 serie een aparte 30 graden reflector. Deze is gemaakt van GRP (Glass fibre reinforced polyester). Naast het hierboven besproken pakket met hanglampen heeft Electromach ook een groot productportfolio in de volgende productgroepen:

 • Led verlichting
 • Buis verlichting
 • Lineaire verlichting
 • Aanzicht verlichting / floodlights
 • Hand verlichting
 • Tank verlichting 

Wilt u meer informatie over alle LED hanglampen die Electromach heeft?

Wij hebben ook diverse demo LED hanglampen die wij u kunnen toesturen. Heeft u hier interesse in? Neemt u dan contact op met ons. Dit kan op de volgende manieren. U kunt een email sturen naar info@zone-atex.nl of u kunt ons bereiken op telefoonnummer 074-2472404. Wij helpen u graag verder en met ons brede assortiment aan producten is het voor u “one stop shopping”.