• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

LED buizen, maar dan anders

Overweegt u om over te stappen naar LED verlichting in een Ex-gebied? Bekijk dan eens de mogelijkheden van dit nieuwe lichtgewicht ATEX gecertificeerde LED armatuur. Het buisarmatuur heeft niet de conventionele afmetingen zoals u dat van TL-verlichting gewend bent, het is net even anders.
Een lichtgewicht armatuur, maar wel bestand tegen schokken en trillingen, waardoor het in zware industriële omgevingen kan worden toegepast.
Door het lage energieverbruik en indrukwekkende levensduur is het armatuur nagenoeg onderhoudsvrij.
Daarbij zijn de installatiekosten zeer beperkt, gezien de lamp voorzien is van een aangegoten kabel (verschillende lengtes mogelijk) en wordt bevestigd met de alom bekende buisklemmen. Simpel en snel!

Voordelen van de 6036 LED buizen serie

• Lichtgewicht uitvoering (2,5kg) geschikt voor zware industriële omgevingen
• Met aangegoten kabel
• Eenvoudige montage m.b.v. buisklemmen
• Laag energieverbruik
• Lange levensduur, ca. 100.000u
• Korte inschakeltijd
• Zone 1/2 en Zone 21/22 gecertificeerd
• -55°C…+60°C omgevingstemperatuur

Door de lage inschakelstroom van dit armatuur is het bij een ombouw, van een bestaande installatie van conventionele TL-verlichting naar LED, niet altijd noodzakelijk de bestaande zekeringsautomaten te vervangen of uit te breiden.

Waarom onze LED buizen zo goed werken.

Serie 6036: Dit robuuste ATEX armatuur, die schokken en trillingen kan weerstaan, is een van de LED buislampen die speciaal innovatief ontworpen is om fluorescentie 2×36 Watt lampen (de zogeheten TL-lamp) te vervangen. Hij is zeer laag in energieverbruik en heeft een indrukwekkende levensduur (zo’n 100.000 uur). Verder is de buisverlichting erg robuust waardoor hij perfect past in zware industriële omgevingen. Deze punten zorgen ervoor dat de ATEX buislampen gezien kunnen worden als een technologisch product. Dit Ex- buisvormige armatuur voldoet volledig aan de eisen van de ATEX-richtlijnen. Met het meer compacte model en zijn geringe gewicht is deze buislamp in elke ruimte toepasbaar, en kan het door zijn montagebeugels in elke gewenste positie gebracht worden. Ook een temperatuur bereik van -40…+60 graden Celsius is geen uitzondering.

Deze buislamp is in een 3-tal lengtes verkrijgbaar wat resulteert in een vermogen van 28/38 of 49 Watt. De bijhorende afmetingen zijn voor de 28 Watt een lengte van 762mm en bij de 38 Watt een lengte van 1059mm en de grootste afmeting bij de 49 Watt is 1382mm. Wel hebben alle een doorsnede die gelijk is aan de kleine broer van 54mm. Uiteraard is er in elke uitvoering ook een diffuser te verkrijgen. Deze geïntegreerde diffuser zorgt ervoor dat het licht egaal en minder fel verspreid wordt naar de werkplek. Tevens kan er bij deze explosieveilige buislamp gekozen worden voor een snoerlengte van 2.5 meter of 5.0 meter. Ondanks de vele mogelijkheden zijn deze LED buizen zeer onderhoudsarm in gebruik, wat resulteert in het snel terug verdienen van uw aanschaf.

Serie 6039: U kunt wel stellen dat deze kleinere broer van de 6036 serie vele aspecten heeft overgenomen. Ook deze LED buizen mogen in de zelfde zones gebruikt worden Zone 1/2 en Zone 21/22. Het grote verschil zit hem in de verschillende voltages die te verkrijgen zijn. Zo is er een 12 Volt DC uitvoering, een 24…48 Volt AC/DC uitvoering en als laatste een 110…240 Volt AC/DC uitvoering. Alle drie de lampen geven een zelfde kleur licht af van 6000 Kelvin. De licht intensiteit is ongeveer 1000 lumen, en geven alle 285 lux op 1 meter afstand van het te verlichten oppervlak. De omgevingstemperatuur waar deze LED buizen in mogen werken zijn iets afwijkend in verband met gekozen voltage. De 12 Volt uitvoering mag opereren tussen de -40…+40 graden Celsius.

Kiest u voor het type 24…48 Volt dan is deze zelfs geschikt voor -40…+60 graden Celsius. Het voltage van 110…240 Volt mag gebruikt worden in ruimtes van -30…+60 graden Celsius. Alle uitvoeringen hebben een protectie klasse IP66/IP67 (IEC 60589). En het materiaal is gemaakt van Polycarbonaat. Zo zijn deze LED buizen extreem geschikt voor robuust gebruik en zware industriële omgevingen. Net als zijn grote broer hebben deze LED buizen een makkelijke bevestigingsbeugel. Deze zijn snel te bevestigen en de buislampen kunnen in elke gewenste positie aangebracht worden. Zo zijn de buizen in kleine en moeilijk bereikbare ruimtes te installeren. De afmetingen van deze TL buizen zijn bij elk voltage gelijk. Denk hierbij aan een benodigde lengte van 443.5mm met een doorsnede van 54mm. Welk type voltage u ook kiest, er zal altijd een keuze gemaakt moeten worden of u een montagesnoer van 2.5 meter of 5.0 meter wil hebben.
Alle LED buizen zijn verkrijgbaar zonder een diffuser. Het gewicht van deze compacte tl buis is slechts 1.4 kg. Als het is voorgeschreven is er een keuze op te geven welk type kabel er vanuit de fabriek aan de buis geassembleerd moet worden. Denk hierbij aan de kabelsoorten: H07RN-F2x1mm2 of type HXSLHXO-J2x1.5mm of als laatste type HELU kabel met oomvlechting SY-JZ-2×1.5m2.

Kom in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA)!

Investeer nu voordelig in energiezuinige technieken en duurzame energie.
De 6036 LED lamp heeft een specifieke lichtstroom van ten minste 107lm/W met een kleurtemperatuur van 5000 K. Daarnaast heeft dit LED armatuur een powerfactor van 0,95 waardoor deze lamp in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek.
Met de EIA kunt u maar liefst 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving.

Maak nu een afspraak voor een demo

Bent u nog niet bekend met onze LED armaturen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een demo. Wij hebben diverse type’s op voorraad om dit geweldige licht op uw project te laten schijnen! Zo kunnen we u wellicht helpen om uw ATEX explosieveilige verlichtingsplan op te zetten. Er zijn veel mogelijkheden en redenen om voor een ATEX verlichtingsbron van Stahl/Electromach te kiezen!