• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

LED armaturen, wat houden zij nu exact in?

Een LED is een elektronische component, een halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er een elektrische stroom in de doorlaatrichting doorheen loopt. Deze diode wordt ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een paar millimeter groot, die tevens als lens werkt.

Opbouw van een LED
1. epoxyharslens (behuizing)
2. draadverbinding
3. reflector
4. halfgeleiderkristal
5. aambeeld
6. ondersteuning
7. frame
8. afgeplatte zijde
A. anode
B. kathode
led-armaturen

LED armaturen of LED verlichting is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het wordt al op grote schaal gebruik, denk maar om te beginnen met de verlichting in en om ons huis. Keukenverlichting, badkamerverlichting, tuin verlichting. Maar zo zit de LED verlichting ook al jaren in de automobiel industrie. Zo worden printplaten al lang voorzien van enkele of meerdere LED’s. De huidige televisies zitten bomvol met deze technologie. Zo staat de techniek niet stil en is ook uiteindelijk de gas en olie-industrie aan de LED verlichting gegaan.

Dit allemaal omdat het ons veel geld kan besparen! En dan hebben we het nog geen eens over het hogere rendement wat er extra bij komt kijken, of het milieu wat we erbij helpen. Het is natuurlijk lastig om alle LED armaturen in elke industrie binnen enkele jaren te vervangen, maar het is niet ondenkbaar dat de traditionele gloeilamp en de TL verlichting steeds minder aantrekkelijk worden en zo steeds minder zullen voorkomen. Juist de LED verlichting zal in elke tak van industrie opduiken!

Stahl is enkele jaren gelden al begonnen om haar armaturen te voorzien van LED verlichting.

Als nichemarkt is het ons uistekend gelukt om naast de armaturen met traditionele verlichtingsbronnen ook de LED verlichting te kunnen aanbieden. Na succesvolle testen en certificaten van diverse keuringsinstanties hebben we als Stahl/Electromach een scala aan LED armaturen op de markt kunnen brengen.

Een greep uit de LED armaturen van Electromach: 

Serie 6002: Wat is er nou mooier dan uw oude 2×36 Watt tl verlichting 1 op 1 te kunnen vervangen door een LED (tl) lamp? U kunt dus uw armatuur behouden, dat wil zeggen dat uw oude 6001 serie van Stahl verlichting als armatuur en kap behouden kan worden. De inhoud, of te wel het voorschakelapparaat (VSA) met de beide (TL) lamphouders en de montageplaat met de aansluitdraden zijn geheel te vervangen door een nieuwe. Deze nieuwe montageplaat (met alles erop geplaatst) past weer netjes op de plaats van het oude armatuur echter is deze nu geheel voorzien van een rij LED verlichting!

Daarnaast is hij onderhoudsvriendelijk, licht in gewicht en heeft hij een zeer hoge lichtopbrengst wat garant staat voor een lange levensduur van circa 100.000 uur! Het energieverbruik vermindert tot maar liefst 80%. Andere speerpunten zijn de simpele centrale vergrendeling, zowel als hanglamp te monteren maar ook kan deze LED (tl) lamp op een paal gemonteerd worden. Daarnaast is hij geschikt voor zone 1, 2, 21 en 22. Uiteraard ook voor nieuwe projecten is deze 6002 buis verlichting een erg goede investering! Zowel voor het verlichten van raffinaderijen, plants, offshore, scheepvaart of andere (zware) industrie. Deze LED lamp zal u niet teleur stellen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de EIA, de Energie Investerings Aftrek.

Serie 6402: Deze lampen zijn evenals hierboven geschreven zeer geschikt voor montage aan een wand, plafond of een paal. Daarnaast zijn ze speciaal ontworpen om de fluorescentielampen (lees oude TL verlichting) van 2x36Watt te vervangen. Ook deze serie kent een  handige centrale sluiting van de kap wat makkelijk werkt bij het monteren en mogelijk schoonmaken van de kap bij invloeden van buitenaf. De beschikbare vermogens zijn ook in deze serie 28 Watt of 52 Watt. Dit armatuur is geschikt voor de volgende zones: 2 en 22 en zo iets voordeliger dan de serie 6002.

Serie 6036: Wilt u ook LED buis verlichting gebruiken in een zware industriële omgeving? Dan is deze serie uitermate geschikt. Dit robuuste armatuur kan schokken en trillingen weerstaan. Het zeer lage energieverbruik en de indrukwekkende levensduur (circa 100.000 uur) maken deze buis, dé buis onder de buislampen. Andere speerpunten van deze LED (tl) lamp zijn dat deze lamp zeer licht in gewicht is, dat hij in verschillende lengtes en wattages te verkrijgen is, hij snel opstart en geschikt is voor zone 1, 2, 21 en 22.

Serie 6050: Door de toepassing van de LED lampen is het armatuur meer compact en vooral ook duurzaam. De 6050 LED hanglampen kenmerken zich door een extreem hoge energie efficiëntie door het gebruik van 28 sterke LED lampen. De lichtsterkte van deze lamp komt overeen met een armatuur voorzien van een hoge druk lamp tot 100W. Door het gebruik van deze LED lampen blijft de glazen deksel mooi schoon gedurende de gehele levensduur.

Ook zijn deze armaturen beter bestand tegen chemische invloeden. Door de directe ontsteking en de mogelijkheid om de lampen te laten branden op gelijkstroom, is het mogelijk de lampen op een centrale voeding aan te sluiten. Op deze manier worden de taken van standaard- en noodverlichting met elkaar gecombineerd. Dit is iets wat nieuw is voor dit type armatuur. Eerder was dit alleen mogelijk met de TL armaturen.

Geld besparen met LED armaturen! Kom ook in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).

U wilt graag uw conventionele verlichting vervangen door LED verlichting. Dan zit u bij Electromach goed! Wij hebben een breed scala aan LED armaturen. Denk hierbij aan handlampen, brandlampen hanglampen en lineaire lampen. Een bijkomend voordeel is dat u nu voordelig kunt overstappen van conventionele verlichting naar LEDverlichting. En wel met de Energie Investeringsaftrek. Hiermee kunt u subsidie ontvangen op uw LEDverlichting. Wist u bijvoorbeeld dat dankzij deze subsidie LED verlichting steeds populairder is geworden?

Mede door subsidie is LED verlichting een succes!

Er zijn al vele LED armaturen verkocht, en er zullen nog vele volgen! Ook in 2015 kunnen bedrijven weer subsidie aanvragen door middel van de Energie Investeringsaftrek. Bedrijven kunnen fiscaal voordelig LED armaturen aanschaffen en hiermee investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. 41,5% van de investeringskosten kunnen bedrijven aftrekken van de fiscale winst bovenop de gebruikelijke afschrijving. Deze regeling is in het leven geroepen speciaal om het duurzaam ondernemen te stimuleren. Uiteraard leveren zowel LED armaturen als andere LED verlichting ook een lagere energierekening op maar ook levert het gemiddeld 10% belastingvoordeel op! Met subsidie LED verlichting ontvangen is dus geschikt voor iedereen!

Wilt u meer weten over het aanvragen van de subsidie?
Ga dan naar http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia. Heeft u al een LED upgrade gedaan? Wees dan op tijd met het aanvragen van EIA, binnen 3 maanden na het geven van de opdracht van LED armaturen. Genoeg redenen en informatie om met Electromach zaken te doen. Wij helpen u graag bij het maken van een aantrekkelijke en juiste offerte op basis van (LED) armaturen. Koop dus vertrouwt onder andere uw LED armaturen bij Electromach. Buiten de standaard producten wat Stahl/Electromach kan aanbieden, helpen we ook veel klanten bij klantgerichte oplossingen/systemen op het gebied van explosieveiligheid, dit is namelijk ons vakgebied waar we ons thuis voelen.