• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

Led floodlights van Stahl / Electromach met drukvaste behuizing voor gasgroep IIC.

We horen onze klanten al zeggen dat deze ATEX floodlights fantastische schijnwerpers zijn! Waarom? Omdat deze zeewaardige aluminium ingegoten behuizing met aparte RVS montagebehuizing geschikt is voor vele toepassingen. Denk hierbij aan dat de ATEX floodlight in staat is om te werken in alle veiligheid in moeilijke omstandigheden zoals op zee (olieplatforms, schepen, enz) op land, in gebieden met een risico op explosie, gekoppeld aan dampen, gassen, nevels en stof (zones 1,2,21 en 22).

led floodlights

Floodlights – 6121

Deze Ex armaturen zijn in verschillende lamp wattages te verkrijgen. Zo is ook het type lamp te kiezen voor de juiste aanlichting. Doormiddel van een interne reflector is er een keuze te maken in een brede of smalle lichtbundel. De IP66 waarde is ruim voldoende om dit lichtkanon in te zetten bij vele toepassingen in alle zware industrieën zoals olieplatforms, chemische plants en schepen waar explosiegevaar een risico is.

floodlight-led-tegen-een-lage-prijs-bestellen

Floodlights – 6521

Heeft u grote explosieveilige industriële objecten, terreinen, werkruimtes of plants aan te lichten, dan zult u niet onder onze floodlight serie 6521 uitkomen. Deze, in bijvoorbeeld  RVS te verkrijgen, Ex floodlight kent verschillende afmetingen en verlichtingsbronnen. Zo is er ook een interne reflector voorhanden die de lichtstraal smal of breed maakt afhankelijk van de toepassing.

floodlight-led-online-bestellen

Floodlights – 6525

Deze nieuwe LED floodlight van Electromach is geschikt voor zone 2/21/22 in explosiegevaarlijke omgevingen. Geen enkele omgeving levert problemen op voor deze robuuste en veelzijdige floodlight met uiterst efficiënte LEDs. Met een temperatuurbereik van -50 °C tot +50 °C en een levensduur van 100.000 branduren is deze floodlight een perfecte keuze voor onshore en offshore toepassingen.

Wat zullen nog meer overwegingen zijn om te kiezen voor een ex floodlight led van Electromach?

Serie 6121: Deze ATEX schijnwerper maakt gebruik van verschillende soorten lampen: halogeenlampen (QT) maximaal 500 watt, halogeen metaalhalogenide (HIT) maximaal 400 watt en hogedruk natrium (HST) maximaal 400 watt. De hellingshoek van deze floodlight LED kan worden aangepast in stappen van 15 of 30 graden. Deze explosieveilige lamp kan worden gebruikt voor de verlichting van grote ruimtes, binnen en buiten, maar ook in plaatsen van productie en opslag van gevaarlijke gebieden.

Dit ATEX en IEC ex floodlight brandt dankzij een perfect symmetrische verdeling van de lichtintensiteit ideaal in weidse omgevingen (meestal horizontaal). Het belichte oppervlak krijgt een homogeen smalle lichtbundel of een brede lichtbundel. De intensiteitverdeling van het licht is sterk asymmetrisch, met een hoek van 50 graden en een piekintensiteit ten opzichte van de verticale richting. Zo is het dus mogelijk om strooilicht en reflecties te minimaliseren.

Om beslaan aan de binnenzijde van de reflector bij gebruik buitenshuis te voorkomen, kan een respirator ATEX plug worden gebruikt. Bij gebruik van een ventilerende wartel (breather 8162 serie van Stahl) kan deze ATEX floodlight voldoen aan de eisen van de index nR bescherming. Met deze certificering. voor explosieve atmosferen op de nieuwste Europese richtlijnen, is de ATEX floodlight, uit de 6121-serie, in staat om te werken in alle veiligheid in moeilijke omstandigheden.

Tevens zijn er nog verschillende opties bij deze flood lamp te bestellen. Hierbij moet u denken aan een steeksleutel voor het openen en sluiten van deze behuizing en het onderling verbinden hiervan. Ook zijn er ringbouten te verkrijgen voor meerdere bevestigingspunten. Op de meeste LED floodlights zit standaard een degelijke montagebeugel bevestigd, uiteraard is deze ook los te bestellen. Verder is er een roestvrijstalen licht vizier te verkrijgen en een beschermraster. Zo kan de klant zelf bepalen welk type lamp hij nodig heeft voor zijn floodlight als opsomming QT/HIT/HST.

De unieke speerpunten van de Electromach explosieveile ATEX floodlight:

  • Te gebruiken in gasgroep IIC (-20…+60 graad Celsius) of voor gasgroep IIB+H2 (-60….+60 graad Celsius)
  • Gegoten aluminium behuizing, de floodlights zijn bestand tegen o.a. zeewater.
  • Montage componenten zitten in aparte roestvrijstalen behuizing.
  • Verschillende verlichtingsbronnen beschikbaar (QT/HIT/HST).
  • Geschikt voor gebruik in zone 1/2/21 en 22.
  • Hellingshoek verstelbaar in 15 en 30 graden stappen.

Nog meer weten over deze verlichtingsbron die het meest snel te leveren is?

Uiteraard helpen wij u graag mee om een geschikte keuze te maken voor uw verlichtingsplan. Vele van deze floodlights hebben wij bij Stahl in Duitsland zelf op voorraad. Zo kun u relatief snel beschikken over uw ATEX floodlights om zo alles in het licht te zetten! Bel ons zodat we met u een afspraak kunnen maken, en wij nemen als demonstratie een floodlight LED mee zodat u met eigen ogen kunt zien wat voor een geweldig verlichtingsarmatuur Electromach heeft.