• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

Explosieveilige verlichting

Wat is explosieveilige verlichting?

explosieveilige verlichting

In gebieden waar gas-en of stof explosiegevaar dreigt, denk hierbij aan bijvoorbeeld de olie- en gas industrie en de voedingsmiddelenindustrie, is het noodzakelijk dat de verlichting explosieveilig

is. Deze verlichting is voorzien van een waterdichte en explosieveilige kap. Dit zorgt ervoor dat wanneer er een eventuele kortsluiting ontstaat in de lamp, deze geen contact kan maken met de omgeving.

Heeft u een ruimte waar  gas-en of stof explosiegevaar dreigt en zoekt u een passende oplossing? Dan bent u bij Electromach aan het juiste adres. Electromach heeft een zeer uitgebreid assortiment in explosieveilige verlichting.

Onze explosieveilige producten

  • Buisverlichting: Onze buisverlichting is onderhoudsarm en kent een zeer lange levensduur en zijn te gebruiken in verschillende industrieën. Zie typenummers: 6035, 6036, 6039, 6149.
  • Lineaire verlichting: de lineaire verlichting van Electromach is een zeer goede vervanger van de TL-verlichting. Deze armaturen zijn licht in gewicht, hebben een lange levensduur, en hebben een zeer hoge lichtingopbrengst. Daarnaast zijn enkele uitvoeringen ook in LED te verkrijgen! Zie typenummers: 6001, 6002, 6012/6412, 6014/6414, 6401, 6402, 6600, 6010/6610.
  • Floodlights: Deze fantastische schijnwerpers zijn zowel offshore als onshore toe te passen. De floodlights van Electromach hebben een zeewaardige aluminium ingegoten behuizingen met aparte RVS montagebehuizing waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Zie typenummers: 6121, 6521, 6525.
  • Hanglampen: Als klant kunt u kiezen uit diverse soorten explosieveilige hanglampen zoals een halogeenlamp, de fluorescerende lamp en uiteraard ook de LED lamp. Deze lampen zijn zeer geschikt om te gebruiken in zware industriële omgevingen. Zie typenummers: 6050, 6470.
  • Handlampen: Groot of klein, bij Electromach vindt u de handlamp die bij u past! Veel van deze handlampen zijn voorzien van LED verlichting en daardoor dus energiezuinig. Daarnaast zijn ze licht in gewicht waardoor ze makkelijk in gebruik zijn. Zie typenummers: 6039, 6148, 6140, 6141/6, 6149.
  • Tankverlichting: ook wel inspectieverlichting genoemd. Als u voor een goede prijs / kwaliteit verhouding gaat dan zit u bij Electromach goed. Onze inspectieverlichting is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zie typenummers: 6122, Edellux, Chemlux.

LED uitvoering

Zoals hierboven omschreven, zijn veel van onze oplossingen ook in LED te verkrijgen. De LED verlichting is niet meer weg te denken en steeds meer wordt er gekozen voor LED verlichting. U bespaart aanzienlijk op uw energiekosten én het is goed voor het milieu. Bent u opzoek naar explosieveilige verlichting maar weet u niet goed welke verlichting geschikt is voor uw situatie? Electromach helpt u daarbij! Wij maken een lichtplan en creëren economische lichtoplossingen.

Heeft u al explosieveilige verlichting maar twijfelt u over de aanwezigheid van de lichtniveau’s en wat het effect zal zijn als u overstapt op LED verlichting? Ook hierbij kan Electromach u helpen en u gratis voorzien van advies.

Kortom, Electromach heeft antwoord op al uw lichtvragen en komt met de beste oplossing voor uw situatie!