• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

De nieuwe Ex floodlights van Stahl/Electromach met drukvaste behuizing voor gasgroep IIC

We horen onze klanten al zeggen dat deze ATEX floodlights fantastische schijnwerpers zijn! Waarom? Omdat deze zeewaardige aluminium ingegoten behuizing met aparte RVS montagebehuizing geschikt is voor vele toepassingen. De Ex floodlights zijn in staat om te werken in allerlei moeilijke omgevingen zoals op zee (olieplatforms, schepen enz), op het land, en in gebieden met een verhoogd risico op explosies.

Wat zijn nog meer overwegingen om te kiezen voor een Ex floodlights van Electromach? 

Deze ATEX schijnwerper maakt gebruik van verschillende soorten lampen: halogeenlampen (QT) maximaal 500 watt, halogeen metaalhalogenide (HIT) maximaal 400 watt en hogedruk natrium (HST) maximaal 400 watt. De hellingshoek van deze floodlight kan worden aangepast in stappen van 15 of 30 graden. Deze Ex floodlights worden gebruikt voor het verlichten van grote ruimten, binnen en buiten, maar ook in plaatsen als productie en opslag van gevaarlijke producten. Dit ATEX en IEC EX gecertificeerde floodlight brandt dankzij een perfect symmetrische verdeling van de lichtintensiteit ideaal in weidse omgevingen (meestal horizontaal). Het belichte oppervlak krijgt een homogeen smalle lichtbundel of een brede lichtbundel. De intensiteitverdeling van het licht is sterk asymmetrisch, met een hoek van 50 graden en een piekintensiteit ten opzichte van de verticale richting. Zo is het dus mogelijk om strooilicht en reflecties te minimaliseren.

Om beslaan aan de binnenzijde van de reflector, bij gebruik buitenshuis, te voorkomen kan een respirator ATEX plug worden gebruikt. Bij gebruik van een ventilerende wartel (breather 8162 serie van Stahl) kan deze ATEX floodlights voldoen aan de eisen van de index nR bescherming. Met deze certificering voor explosieve atmosferen  op de nieuwste Europese richtlijnen is de ATEX floodlight uit de 6121-serie in staat om te werken in alle veiligheid in moeilijke omstandigheden. Tevens zijn er nog verschillende opties om bij deze Ex floodlights te bestellen. Hierbij moet u denken aan een steeksleutel voor het openen en sluiten van deze behuizing en het onderling verbinden hiervan. Ook zijn er ringbouten te verkrijgen voor meerdere bevestigingspunten. Op de meeste Ex floodlights zit standaard een degelijke montagebeugel bevestigd, uiteraard is deze ook los te bestellen. Verder is er een roestvrijstalen licht vizier te verkrijgen en een beschermraster. Zo kan de klant zelf bepalen welk type lamp hij nodig heeft voor zijn floodlight als opsomming QT/HIT/HST.

De unieke speerpunten van onze explosieveilige ATEX floodlights:

  • Te gebruiken in gasgroep IIC (-20…+60 graden Celsius).

Of voor gasgroep IIB+H2 (-60….+60 graden Celsius)

  • Gegoten aluminium behuizing is geschikt tegen o.a. zeewater.
  • Montage componenten zitten in aparte roestvrijstalen behuizing.
  • Verschillende verlichtingsbronnen beschikbaar (QT/HIT/HST).
  • Geschikt voor gebruik in zone 1/2/21 en 22.
  • Hellingshoek verstelbaar in 15 en 30 graden stappen.

Nog meer weten over deze verlichtingsbron die snel te leveren is?

Uiteraard helpen wij u graag om een geschikte keuze te maken voor uw verlichtingsplan. Vele van deze Ex floodlights hebben wij bij Stahl in Duitsland zelf op voorraad. Zo kunt u relatief snel beschikken over uw ATEX floodlight om zo alles in het licht te zetten! Bel ons zodat we met u een afspraak kunnen maken, en wij nemen als demonstratie een floodlight mee zodat u met eigen ogen kunt zien wat voor een geweldig verlichtingsarmatuur Electromach heeft.