• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

De nieuwe generatie EXLUX 6002

Geplaatst op: 09 augustus 2016

Ter opvolging van de EXLUX 6001 komt R. Stahl met de EXLUX 6002. Dit lineaire LED armatuur voor zone 1 is geschikt voor explosiegevaarlijke gebieden waar zeer brandbare gassen en dampen van gasgroep IIC aanwezig zijn. De nieuwste generatie EXLUX armatuur beschermt het LED component, door middel van een betrouwbare inkapseling, tegen het binnendringen van de omgevingslucht zonder afbreuk te doen aan de hoge helderheid van de LED. 

De armaturen produceren een lichtstroom die gelijk is aan twee conventionele 36W Tl-buizen, echter verbruiken ze 30% minder stroom. De geoptimaliseerde elektronica maakt het voor de gebruikers ook mogelijk om de armaturen aan te sluiten op de diverse voedingsspanningen van over de hele wereld. Ter aanvulling op de IECEx-certificering zijn de armaturen ook gecertificeerd volgens de lokale eisen voor Rusland, India en Brazilië. Alle elektrische componenten zijn gemonteerd op de reflectorplaat die, indien nodig, zeer snel kan worden vervangen voor onderhoud.Exlux 6002

Het compacte ontwerp zorgt voor een zeer robuust product. De slanke, low-profile GRP behuizingen zijn volgens IK10 slagvast en zijn voorzien van de IP66/67 beschermingsgraad. Daarnaast is de EXLUX 6002, met een gewicht van minder dan 6,6 kg, ten minste een derde lichter dan de concurrerende producten uit dezelfde klasse. Deze LED verlichtingsproducten zijn ook geschikt voor het ombouwen van conventionele lineaire armaturen met Tl-buizen.

De nieuwe serie LED armaturen zijn volledig compatibel met de EXLUX 6001 en bijbehorende bevestigingsonderdelen. De nieuwste generatie EXLUX 6002 is verkrijgbaar in twee vermogensklassen en kan worden gebruikt bij omgevingstemperaturen van -30 °C tot 60 °C. Naast montage aan het plafond, zijn de lampen geschikt als hanglampen en voor montage aan palen. De lampen worden standaard geleverd met vijfdraads doorvoerbedrading en een 5×4 mm² klemmenkast om een gemakkelijke verbinding met doorgaans verkrijgbare installatiekabels mogelijk te maken.

De EXLUX 6002 armaturen voor zone 1 voldoen aan de eisen voor gebruik in gebieden met zeer brandbare gassen en dampen van gasgroep IIC.

DEEL DIT ARTIKEL

Terug naar blogoverzicht