• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

Explosieveilige LED handlamp met lange accuduur

Geplaatst op: 12 januari 2017

Dat een lamp tegenwoordig met LED technologie wordt uitgevoerd is al bijna standaard te noemen. Naast de LED technologie heeft deze lamp echter vele uitzonderlijke kenmerken.Een lichtgewicht LED handlamp, voorzien van een extreem heldere lichtstraal en een lange accuduur….dat noemen wij het neusje van de zalm!

Door de ergonomische vorm en lichtgewicht uitvoering (< 1,6kg), kan de lamp met één hand bediend worden. In combinatie met het feit dat de handlamp nu voldoet aan de normen en de eisen voor de brandweer (DIN 14642), maakt deze handlamp uitermate geschikt voor brandweerlieden.

De lamp heeft een hele heldere lichtstraal, met een CBCP (Center Beam Candle Power) > 24.000 candela. Door de ‘koude’ witte kleur (CCT 6500K) is de lamp heel goed zichtbaar bij mist, nevel, in stoffige omgevingen, en in ruimten gevuld met rook (bijv. bij brand).

De lamp is voorzien van een 3W LED met een reservelamp van 0,5W. Op een volle accu kan de handlamp 8 uur continue branden en 18 uur in knipperstand. De batterij indicatie is altijd snel af te lezen.

Indien de handlamp op het laadapparaat staat en de spanning valt onverhoopt weg, dan zal de handlamp gedimd gaan branden, zodat deze terug te vinden is. Bij gebruik van dit dimlicht, heeft de handlamp ca. 30 branduren.

De lamp is te verkrijgen in een 24VDC uitvoering en een 230VAC uitvoering, voldoet aan IP 66 en werkt bij een temperatuur van -20°C tot +50°C.

Verder is er een keur aan accessoires te bestellen.6148

  • een handige riemclip
  • verschillende lenskleuren
  • universeel oplaadstation
  • oplaadkabel voor 12/24VDC (voor in de auto)
  • schouderriem

Tevens is een adapter beschikbaar, te gebruiken voor een oplaadstation van derden. Stapt u dus over op een STAHL handlamp, dan heeft u alleen deze adapter nodig en kunt u het oplaadstation (van bijv. CEAG) blijven gebruiken.

Om de prijs hoeft u het niet te laten, deze ligt aanzienlijk lager dan andere vergelijkbare modellen in de markt. De LED handlamp is uit voorraad leverbaar!

DEEL DIT ARTIKEL

Terug naar blogoverzicht