• Jan Tinbergenstraat 193
  • 7559 SP Hengelo
  • The Netherlands

Explosievrije armaturen

Electromach, uw specialist op het gebied van explosievrije armaturen.

Bent u op zoek naar explosievrije armaturen? Dan bent u bij Electromach aan het juiste adres. Wij hebben ATEX armaturen in allerlei soorten en maten. Zoekt u een TL armatuur of bent u op zoek naar een energiebesparend LED armatuur, Electromach heeft het allemaal. Een ding wat ze gemeen hebben is dat het allemaal explosievrije verlichting is.

Verschillende zones

explosievrije armaturen

ATEX armaturen zijn armaturen die gecertificeerd zijn en daardoor geschikt zijn om te gebruiken in explosiegevaarlijke omgevingen. Deze omgevingen zijn onderverdeeld in zones. Hieronder een overzicht van de zones.
Zone 0: Een gebied waar een explosiegevaarlijke atmosfeer in de vorm van gas, damp of nevel continue zal voorkomen, voor lange periodes of regelmatig.
Zone 1: Een gebied waar een explosiegevaarlijke atmosfeer in de vorm van gas, damp of nevel ook in normaal bedrijf af en toe zal voorkomen.
Zone 2: Een gebied waar een explosiegevaarlijke atmosfeer in de vorm van gas, damp of nevel  onwaarschijnlijk is in normaal bedrijf. Indien zich toch een gevaarlijke atmosfeer voordoet zal dit voor korte periode zijn.

explosievrije verlichting

Zone 20: Gebied waarbinnen tijdens normaal bedrijf een ontplofbaar stof-luchtmengsel voordurend of gedurende lange perioden aanwezig is. In het algemeen alleen binnen in vaten, leidingen en apparatuur.
Zone 21: Gebied waar waarschijnlijk een explosieve atmosfeer optreedt bij normaal gebruik. Onder anderen in de omgeving van stof los-en laadstations.
Zone 22: Gebied waarbinnen tijdens normaal bedrijf de kans op aanwezigheid van een ontplofbaar stof-luchtmengsel gering is, maar indien deze zich toch voordoet, zal deze slechts een korte periode voortduren.

Geschikte explosievrije verlichting

Zodra de zone bepaald is, kunt u op zoek gaan naar explosievrije lampen.
Een greep uit onze collectie ATEX gecertificeerde armaturen:

  • 6036 serie: Dé buis onder de buislampen! Omdat deze buislamp zo multifunctioneel in zijn toepassingen is kan deze onderhoudsvrije LED buis in elke tak van (zware) industrie toegepast worden. Door de eenvoudige montage zijn deze buisarmaturen op moeilijk bereikbare plaatsen onder elke bevestigingshoek te monteren.
  • 6002 serie: Lineaire verlichting met LED! Met deze kristalheldere LED verlichting verlicht u elk project goed. Doormiddel van gebruik van Cree LED’s die Electromach toepast haalt u het beste in huis. U kunt u deze armaturen in raffinaderijen, plants, offshore, of scheepsvaart toepassen. Groot voordeel is dat deze armaturen onderhoudsvrij zijn.
  • 6525 serie: LED floodlight, geschikt voor ATEX zone 2, 21 en 22 levert een uitstekende lichtstroom van 21.000 lm bij een vermogen van 210 W. De panelen zijn eenvoudig om te installeren, onderhouden en repareren doordat ze uitgerust zijn met scharnieren en verwijderbare onderdelen.
  • 6050 serie: Deze hangverlichting kom je tegen in vele zware industrieën. Geschikt voor zone 1, 2, 21 en 22. De lampen hebben een zeewater bestendige behuizing.
  • 6148 serie: Deze handlamp is zeer goed te gebruiken voor het aanlichten van een reparatieklus in dat donkere hoekje of bij een controle ronde op uw plant of de nodige werkzaamheden bij die offshore klus, maar denk ook aan de Maritieme sector of brandweerkazernes. Op het moment dat het daglicht niet (meer) toereikend is zal deze explosieveilige handlamp zijn krachtige lichtbundel gedurende meer dan 8 uur lang op vol vermogen kunnen gebruiken.
  • 6122 serie: Deze tank inspectielampen zijn geschikt voor de verlichting van opslagtanks, destillatiekolommen, pijpleidingen, flowindicatie etc. ATEX tankverlichting heeft naast haar hoge betrouwbaarheid ook een lange levensduur. Na een lange ontwikkeling is deze ATEX tankverlichting nu beschikbaar in twee versies, een met een halogeenlamp en een met een LED-technologie

Wilt u meer weten over onze ATEX armaturen? Neemt u dan contact op met Electromach in Hengelo.
Onze collega’s adviseren u graag over onze explosievrije verlichting oplossingen.